tel. +387 (0)36 712 800
fax. +387 (0)36 712 805 
reservations@gardencity.ba
info@gardencity.ba
backoffice@gardencity.ba

 Kongres lWellness & Spa

Solarij

Osim postizanja tamnije boje kože, UV zračenje ima i mnoge druge uloge npr. aktivira stvaranje D vitamina u koži. D vitamin ima blagotvorni učinak na veliki broj funkcija u organizmu. On garantira tjelesnu formu i vitalnost, osnažuje organizam za izdržavanje fizičkog stresa, poboljšava imunološki sistem, pozitivno utiče na uklanjanje akni, ali ono što smatramo najvažnijim je da se pokazalo da UV zrake potiču dobro raspoloženje i djeluju antidepresivno. Produžite osjećaj ljeta tokom čitave godine...Za Vaš preplanuli ten i dobro raspoloženje posjetite naš solarij.


Saune

Turska sauna

360-tour lParna ili turska sauna jednostavno znači "kupanje" u prostoriji ispunjenoj zasićenom parom, a temelji se na biološkom djelovanju topline u obliku vrućeg i vlažnog zraka (temperatura zraka iznosi između 40 i 50° C, a relativna vlažnost zraka 80 – 100%). Sa svojim tonificirajućim i relaksirajućim svojstvima, parna ili turska sauna jedna je od boljih metoda u borbi protiv stresa kojemu smo svakodnevno izloženi. Predstavlja raj za tijelo i dušu, osigurava relaksaciju i osjećaj ugode, posebice nakon stresna i naporna dana. Mogu je koristiti ljudi svih životnih dobi, uz kontrolu tlaka i respiratornih smetnji.

Učinak topline i pare očituje se u tome što pomaže optoku krvi i limfe otpuštajući toksine u procesu pojačana znojenja i tako potpomaže detoksikaciju organizma. Toplinom uzrokovano širenje pora olakšava prodor pare u kožu i odstranjivanje odumrlih stanica i nečistoća, što rezultira sjajnom, elastičnom i mekom kožom. Visoka temperatura parne saune stimulira i vitalne funkcije, pospješuje imunitet i daje tijelu dodatnu energiju. S druge strane, inhalacija tople pare i mirisnih esencija omogućuje hidrataciju pluća i tretmane kod različitih smetnji dišnog sistema, kao što su astma, pušački bronhitis, kronični kašalj i slično.
Dodatno korisno djelovanje je što u kombinaciji s hladnim tušem poboljšava cirkulaciju, pomaže uklanjanju celulita i obnavljanju tkiva.

Finska sauna

Finska sauna je tradicionalan oblik znojenja radi održavanja zdravlja koji se, ne samo u Finskoj i ostalim sjevernim zemljama, nego i svugdje u svijetu, prakticira već stoljećima. Pod saunom se podrazumijeva drvena kabina s klupama, u koju zrak ulazi kroz peć punu zagrijanoga granitnog kamenja. Zrak u sauni je vruć i suh. Temperatura mu se kreće između 85 i 88°C (pri dnu kabine iznosi oko 40°C, a na vrhu doseže i 100°C), a vlažnost od 10 do 30 %.

Djelovanje vrućeg zraka samo po sebi, jednako kao i izmjena vrućeg i hladnog zraka, blagotvorno je za zdravlje. Sauna tako potiče rad krvotoka i potpomaže prokrvljenost kože, zglobova i unutarnjih organa, čisti pore, jača i učvršćuje kožu te je dobra u prevenciji prehlada i različitih upalnih procesa na koži.

Infracrvena sauna

Infracrvena sauna se od finske saune razlikuje po tome što se za zagrijavanje koriste grijači na bazi infracrvenih zraka. Sauna je napravljena od mekog drveta s mirisnim smolama. Zrak u sauni je vruć i suh. Sauna potiče rad krvotoka i potpomaže prokrvljenost kože, zglobova i unutarnjih organa usljed dubljeg prodiranja topline u tijelo.


Relax room

360-tour lZa Vašu potpunu relaksaciju, nudimo relax room - ambijent koji zrači toplinom i mirom uz zvuke opuštajuće muzike...Ponudit ćemo Vam i osvježenje svježim voćem, izvorskom vodom, prirodnim sokom ili toplim napitkom.
Opustite se i uživajte u trenucima rezervisanim isključivo za Vas...


Masaža

360-tour lDodir znači užitak...nagradite svoje tijelo. Bez obzira trebate li otkloniti napetost u mišićima, njegovati kožu, oblikovati tijelo, pokrenuti cirkulaciju ili jednostavno potaknuti svoja osjetila ovdje ćete to postići i pritom uživati.

Ako niste sigurni oko odabira masaže obratite se našim wellness terapeutima koji će Vam pružati stručan savjet. Wellness terapeuti će snagu svojih pokreta prilagoditi Vašim potrebama pa Vas stoga molimo da nam kažete sve što nam može pomoći kako biste u potpunosti uživali u tretmanu.
Izborom nekih tretmana, pripremili smo i paket kobminacije iz naše ponude, vodeći pritom računa o Vašim potrebama i poštujući zahtjeve wellness prakse.

U ponudi našeg Wellness&Spa centra možete pronaći različite tipove tretmana:

Refleks masaža
Masaža refleksnih zona na stopalima i dlanovima za opuštanje – stimulacija nervnih završetaka dovodi do kompletnog opuštanja i uravnoteženja duha i tijela.
Medicinska masaža
Masaža s ciljem reaktivacije krvotoka i poboljšanja mišićnog tonusa; metoda fizikalne terapije koja se služi nizom pokreta na tijelu radi manipulacije tjelesnim tkivima (kožom, potkožjem, mišićima i mišićnom fascijom)
Relax masaža
Otklanja stres, nervozu i napetost uzrokovanu stresom i djeluje na vezivno i mišićno tkivo, krvožilni te nervni sistem.
Sportska masaža
Duboka i energična masaža s ciljem opuštanja mišića i ligamenata nakon treninga, posebno pogodna aktivnim sportašima.
Parcijalna masaža
Masaža leđa koja se izvodi kombiniranom tehnikom, djeluje na otklanjanje neugodnih bolova i otklanja nervozu i stres.
Švedska masaža
Ujedinjuje 4 tehnike izvođenja u svrhu opuštanja. Kombinacija za potpuni užitak.
Shiatsu masaža
Masaža koja se izvodi posebnom tehnikom pritiskanja i istezanja. Masažom se stimuliraju određene energetske tačke koje trebaju ukloniti različite blokade i zapreke u njezinu protjecanju. Tek kad se otklone takve zapreke, za čovjeka kažu da je tjelesno i duhovno zdrav. Vrlo je ugodna i učinkovita.
Peeling masaža
Masaža higijenskog karaktera, izvodi se specijalnim kozmetičkim sredstvima. Posebno zadovoljstvo za vašu kožu koja postiže mladenački sjaj i čvrstoću.
Kraljevska masaža
Specijalna masaža aromatskim uljima i harmoničnim pokretima ruku 2 terapeuta. Smiruje organizam od ubrzane svakodnevnice. Stiče se osjećaj ugode i povjerenja.
Hot stone masaža
Specijalna masaža zagrijanim kamenjem vulkanskog porijekla, ova masaža ima izniman efekat na izbacivanje štetnih tvari iz organizma, blagotvorno djeluje, otklanja stres i nervozu, tjeskobu, nesanicu i depresiju.
Anti-celulitna masaža
Masaža tijela sa ciljem uklanjanja neželjenog celulita. Vaše će Vam tijelo biti zahvalno na pogledima koje će privući...
Peeling lica
Peeling lica, vrata i dekoltea + maska. Umiruje kožu lica, otklanja nečistoće i vraća sjaj i glatkoću kože. Priuštite sebi ovaj osjećaj...


Hidromasažni bazen

360-tour lVodom do zdravlja je formula kojom su čak i stari Rimljani pronalazili svoj duhovni i tjelesni mir. Uživajte u veličanstvenom učinku hidromasaže i dopustite sebi luksuzni osjećaj oslobađanja od stresa i napetosti...